• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.02.2017

OBAVIJEST O JAVNOJ RASPRAVI

Služba za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva Općine Maglaj od Mjesne zajednice Kosova i Udruženja građana mjesni vodovod Kosova, Općina Maglaj je zaprimila zahtjeve za utvrđivanje zona sanitarne zaštite izvorišta vodovoda za Gornju Kosova za bunar EB2 i za Donju Kosovu za bunar EB1, sa kojeg se vodom snabdijevaju građani MZ Kosova.

Uz oba zahtjeva su priloženi Projekti Sanitarno zaštitnih zona bušenog bunara EB-2 na lokalitetu Gornja Kosova i bušenog bunara EB-1 na lokalitetu Donja Kosova, u svrhu donošenja odluke o zonama sanitarne zaštite, Projekti su izrađeni od strane „IBIS“ d.o.o. Zavidovići, te revizije Projekta izrađena od strane Zavoda za izgradnju a.d. Banja Luka.

U navedenim Projektima su obilježene i opisane zone sanitarne zaštite, u skladu sa članom 7. Pravilnika o uvjetima za određivanje zona sanitarne zaštite i zaštitnih mjera za izvorišta vode za javnu vodoopskrbu stanovništva („Sl. novine FBiH“, broj: 88/12) koje se koriste ili planiraju da koriste za piće.

Ovim putem dajemo obavještenje da će se u skladu sa članom 11. Pravilnika o uvjetima za određivanje zona sanitarne zaštite i zaštitnih mjera za izvorišta vode za javnu vodoopskrbu stanovništva („Sl. novine FBiH“, broj: 88/12), održati Javna rasprava o Nacrtu Odluke o zaštiti sliva bušenog bunara EB-1 Kosova, i o Nacrtu Odluke o zaštiti sliva bušenog bunara EB-2 Kosova, općina Maglaj lokalitet Gornja Kosova i lokalitet Donja Kosova, dana 03.03.2017. godine (petak) u 14:30 sati u Sali Društvenog doma u MZ Kosova.