• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.02.2017

Održan 11. Izbor sportiste Maglaja

U kino sali Doma kulture "Edhem Mulabdić" održan je 11. Izbor sportiste Maglaja u organizaciji RTV Maglaj, a pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića. U ime Općinskog vijeća i Općinskog načelnika, prisutnima se obratila Svjetlana Zamboni, predsjedavajuća Općinskog vijeća Maglaj.

„Općinsko vijeće zajedno sa Općinskim načelnikom, uvijek će davati maksimalnu podršku ambasadorima sporta na području općine Maglaj, mladim ljudima koji sport doživljavaju kao dio svog života. Rado ćemo dati doprinos svemu da podržimo mladost koja ima želju za uspjehom.Od sveg srca pohvale vama, koji nesebično prenosite svoj sportski duh i znanje na mlađe generacije, a mladi ljudi prkosno gaze sve prepreke do uspjeha“, istakla je predsjedavajuća Općinskog vijeća.

Dodjeljena su specijalna priznanja treneru NK "Natron" Tadi Tomasu, rukometašu Maglaja Alenu Bjelobrkoviću i članu KK "Maglaj" Ajnuru Hasaniću.

Nagrada za životno djelo ove godine ponosno je pripala Mirsadu Kotorčiću, bivšem odbojkašu i treneru, čija ljubav prema ovom poslu traje četiri decenije.

Zvanično priznanje za razvoj omladinskog sporta dobila je Škola odbojke Odbojkaškog kluba Maglaj, a za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je trener RK "Maglaj" Mahmut Mašo Obralić.

Najuspješniji sportista invalid je Hasna Hamzić, članica SKOSI Maglaj, a titulu najbolje ekipe dobio je tim RK "Maglaj".

Najuspješniji sportista za 2016. godinu, najviša titula pripala je Muameru Karabegoviću, članu Kajak-kanu kluba Maglaj.