• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.02.2012

Čestitika u povodu Dana nezavinosti BiH

29. februara i 01. marta 1992.godine, građani BiH u dvotrećinskoj većini izjasnili su se za nezavisnu, suverenu i cjelovitu državu BiH. Na temelju te odluke, ostvareno je međunarodno priznanje i BiH je primljena u UN.
Svoju odluku o nezavisnosti, gradjani Bosne i Hercegovine, bez obzira na vjeru i naciju, skupo su platili u godinama koje će uslijediti - desetinama hiljada mrtvih, hiljadama invalida, djece bez jednog ili oba roditelja...Rat će rastaviti porodice, razoriti domove, opustošiti zemlju…Žalosno je što se ni ovaj historijski datum, utemeljen voljom gradjana, danas ne obilježava u cijeloj zemlji.
Vrijeme iza nas i dogadjaji iz novije historije, ne zaslužuju zaborav zbog budućnosti svih nas.

Sudbonosno DA nezavisnoj BiH, od prije ravno 20 godina, u ovo mirnodopsko vrijeme ima posebnu težinu i značaj. Zato, istinskim Bosancima i Hercegovcima čestitamo 1. mart – Dan nezavisnosti.Koristimo se prilikom da ovaj datum čestitamo i svim pripadnicima Civilne zaštite koji 01.mart obilježavaju svojim danom i da im poželimo mnogo sreće i uspjeha u budućem radu.Predsjedavajući Općinskog vijeća
Mirsad Nalić, dipl.el. ingOpćinski načelnik
Mehmed Mustabašić,prof.