• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.12.2016

Predstavnici vjerskih zajednica u zvaničnoj posjeti

Načelnik Mahmutagić razgovarao je danas zvanično sa predstavnicima vjerskih zajednica glavnim imamom Nevres ef. Hodžićem, župnikom crkve sv. Ilije Proroka u Novom Šeheru gdinom Josipom Tomasem, župnikom Svetišta sv. Leopold Mandić gdinom Josipom Jelićem i pravoslavnim sveštenikom Vladimirom Kukićem, te naglasio da apsolutno računaju na njegovu podršku.

"Zahvaljujem se što ste ovdje. Spreman sam da radim sa svima koji mogu da rade za boljitak Općine. Kao što su i do sada, vrata ove zgrade su otvorena u punom kapacitetu", rekao je Općinski načelnik.

Razgovarali su i o problemima sa kojima se svaka od vjerskih zajednica susreće, ali istakli i kako sve to uspješno prevazilaze. Svakom svom članu prilaze sa poštovanjem, nadajući se da podrška koju pružaju, nekome će izmamiti osmijeh na lice. Ljudi imaju povjerenje u vjerske službenike, jer traže najbolja moguća rješenja da bi pomogli bilo kome, sa nadom da će njihova budućnost biti sigurnija.

Složili su se da je jedan od najvećih problema koji postoji, zapravo odlazak mladih iz općine, ali i iz Bosne i Hercegovine. Nadaju se da će zajedničkim nastojanjima pronaći kvalitetno rješenje i za to.