• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.12.2016

OBAVJEŠTENJE: Mala škola izgradnje mira

Obavještavaju se polaznici i polaznice Male škole izgradnje mira, da PRO-Budućnost tim na zahtjev polaznika, produžava rok za predaju eseja.

Novi rok za predaju radova je ponedjeljak 19.12.2016.godine.

Iskoristite priliku da Vaš rad bude objavljen na facebook stranici projekta PRO-Budućnost i web stranici Mreže mira, dok će tri polaznika koji pošalju najbolje radove osvojiti i tablet.

"Mala škola izgradnje mira" je obrazovna online platforma, koja omogućava sticanje znanja o društvenim procesima u postkonfliktnim društvima, kakvo je i Bosna i Hercegovina.

Navedena online škola traje šest sedmica i sadrži šest tematskih cjelina koje podučavaju polaznike o izgradnji mira iz različitih teorijskih i praktičnih perspektiva. Na kraju navedenog perioda, polaznici će imati rok od 14 dana da predaju završni esej na odabrane teme, nakon čega će im biti uručen certifikat o završenoj "Maloj školi izgradnje mira". Najbolji eseji će biti nagrađeni tabletima.

Predavači u "Maloj školi izgradnje mira" su profesori, aktivisti i vjerski službenici, među kojima su i prof. dr. Nerzuk Ćurak, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu; Radivoje Krulj, starješina Saborne crkve u Mostaru i arhijerejski zamjenik episkopa Grigorija; Azra Ibrahimović, koordinatorica međureligijskih projekata u Centru za edukaciju i istraživanje Nahla; prof. dr. Mario Bernadić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu; Aleksandra Letić, programski menadžer u Helsinškom komitetu za ljudska prava u Republici Srpskoj i drugi.

Škola je u potpunosti besplatna, a više informacija o istoj možete pronaći OVDJE