• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.11.2016

Predstavnice UG Ekološki pokret „EKO MAGLAJ“ u posjeti Općinskom načelniku

Predsjednica Upravnog odbora "EKO MAGLAJ" Nermina Starčević i predsjednica Skupštine Sanja Pavlić posjetile su Općinskog načelnika kako bi prezentovale svoj dosadašnji rad, ali i buduće planove.

"Mnogo toga smo uradili, sve je transparentno i vidljivo. Dajemo svoj doprinos za ovaj grad koliko je u našoj moći. Istrajali smo da budemo dio svakog seminara i edukacija, te zahvaljujući tome imamo odličan prolaz na pozivima za projekte", naglasila je Nermina Starčević.

Načelnik Mahmutagić je istakao da njegova podrška za budući rad neće izostati, te da se nada novim kreativnim projektima koje će zajednički realizovati.

"Čestitam na dosadašnjem radu kao građanin i jako sam zadovoljan sa onim što radite. Bila bi mi čast pomoći sve što mogu, jer smatram da je ekologija neizmjerno važan segment našeg života. Hvala vam na svemu što ste do sada uradili. Vjerujem da ćemo od sada zajedno i mnogo više uraditi", rekao je Općinski načelnik.

UG Ekološki pokret "Eko Maglaj" je samostalna, nevladina i nestranačka organizacija, koja je osnovana 2000. godine na inicijativu građana zaljubljenika u zdrav i čist okoliš. Njihovo područje djelovanja se bazira na lokalnom nivou, a i na području čitave Bosne i Hercegovine.

Misija udruženja je očuvanje okoliša kako na lokalnom nivou, tako i kroz realizaciju edukativnih projekata, uključivanje što više mladih, te samim tim i razvijanje ekološke svijesti svih građana o značaju očuvanja okoliša.
Vizija UG Ekološki pokret "Eko Maglaj" je zdrava i čista okolina Bosne i Hercegovine za sadašnje i buduće generacije.