• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.11.2016

Posjeta predsjednika HO "Merhameta" MDD Sarajevo

Predsjednik HO "Merhamet" MDD Hajrudin Šahić, član Upravnog odbora Timur Numić, direktorica MDD "Merhameta" u Maglaju Sanela Omerović, potparol Ruždija Ačović i saradnica Edina Helek posjetili su Općinu Maglaj. U razgovoru sa Općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem i njegovom pomoćnicom za finansije Senadom Alibajraktarević izrazili su želju za nastavak saradnje.

"Naša želja je za početak da nastavimo tamo gdje smo stali. Bilo bi nam drago da tu saradnju podignemo na viši nivo, najviše zbog socijalnih slučajeva. Želimo da lokalne zajednice budu partneri, da zajedno nešto uradimo za kategoriju koja je dotakla dno. Da i one ekstremne slučajeve možemo zajedničkim snagama riješiti" ,naglasio je Hajrudin Šahić.

Načelnik Mahmutagić je istakao da je spreman za saradnju u okviru mogućnosti same Općine.

"Drago mi je da želite biti partneri na fer i transparentnoj osnovi. Vi kao organizacija s dugom tradicijom veoma ste cijenjeni. Zahvaljujem vam se za sve što ste učinili za Maglaj i što ste činili naročito za socijalno ugrožene. Dnevno 160 obroka nije malo. O budućoj saradnji ćemo se dogovarati kroz projekte i aktivnosti", rekao je Općinski načelnik.