• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.11.2016

Sastanak sa direktorima Veterinarske stanice i Komunalnog javnog društva

U cilju boljeg upoznavanja sa organizacijom, načinom rada, te problemima s kojima se suočavaju, Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić održao je sastanke sa Ahmedom Mehinovićem, direktorom Veterinarske stanice i Amirom Zukić, direktoricom Komunalnog javnog društva Maglaj. Sastancima su prisustvovali šefica Službe za privredu, finansije i razvoj poduzetništva Senada Alibajraktarević i predstavnik iste Službe Ferhat Bradarić.

Načelnika je zanimalo trenutno stanje u kome se nalaze Veterinarska stanica i Komunalno javno društvo, kako pristupiti određenim problemima i naravno u konačnici, kako ih zapravo riješiti.

"Cilj mi je da budu svi zadovoljni i da budemo korektni u svojim planovima. Potrudit ću se da zajedno eliminišemo probleme i razgovarajući o istim, siguran sam da ćemo naći način da ih riješimo", istakao je Općinski načelnik.

Direktor Veterinarske stanice naglasio je da vrijedno obavljaju svoj posao, svi sve vrste poslova rade i odlično funkcionišu.

"Bili smo u lošoj situaciji, ali donacijom Ambasade Italije, većina stvari se izuzetno popravila. Mi smo u suštini skromni i radimo onako kako možemo. Ništa nas trenutno ne 'koči' da pružamo usluge. Radimo za opći interesi i dajemo sve od sebe", rekao je direktor Mehinović.

Direktorica Komunalnog javnog društva, Amira Zukić istakla je da uvode nove tehnologije i trude se koliko mogu da idu u korak sa vremenom, te da im je cilj da idu sa projektima selektivnog odlaganja otpada.