• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.02.2012

Smajlović - najuspješniji sportista Maglaja

RTV Maglaj po sedmi put je, pod pokroviteljstvom općine Maglaj i načelnika Mehmeda Mustabašića, organizovala „Izbor sprotiste Maglaja za 2011.“ Na osnovu prijedloga klubova i uspjeha sportista, sportistkinja, radnika i trenera te ekipa, Žiri u sastavu Kazimir Kapidžić, Hajdar Lošić, Enes Sejmenović, Emir Berberović i Nejra Bradarić donio je odluku o onim najboljim.
Srebrna medalja osvojena na Svjetskom KUP-u u Turskoj IPC Shooting i za krug manje „upucana“ paraolimpijska norma, donijela je Fikretu Smajloviću titulu najuspješnijeg sportiste za prošlu godinu. Smajlović je državni prvak i osvajač KUP-a u streljaštvu, najuspješniji na turnirma strijelaca-invalida u Sarajevu, Tuzli, Trebinju. U nominaciji su bile karatistkinja Mirsela Mehinagić i odbojkašica Azemina Mujanović. Seniorska ekipa Kuglaškog kluba Maglaj, koja se od prošle godine takmiči u Premijer ligi BiH, proglašena je najuspješnijom, a u nominaciji su bili i Kajak-kanu klub Maglaj- vicepravk BiH i selekcija mladjih kadeta RK Maglaj – prvak BiH.
Najuspješniji sportista invalid je član IOK Maglaj Index Elvir Arnautović, a u konkurenciji su bili strijelac Izudin Husanović i stonoteniser Edib Šahman.
Davor Kasun, predsjednik Uprave Košarkaškog kluba Maglaj, proglašen je za sportskog radnika, a medju nominovanim su bili i Darko Vukadin, trener IOK Maglaj Index i Ibro Mašić, trener NK Natron.
Karate klubu EMPI dodjeljeno je Priznanje za razvoj omladinskog sporta, a Hamdija Kendić, član SRD Bosna i Nogometni klub Natron bili su medju nominovanim. Svi nominovani dobili su plakete, a oni najbolji novčane nagrade i statuee izradjene prema ideji akademskog grafičara Mirsada Konstantinovića.
Ove godine nagrada za životno djelo dodijeljena je Dragi Bubalo, jednom od začetnika odbojkaškog sporta u Maglaju kojeg na stotine odbojkaša i odbojkašica pamte kao vrsnog stručnjaka, pedagoga, velikog prijatelja i osobu od koje su naučili puno životnih lekcija.