• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.02.2012

Sa sjednice Općinskog štaba Civilne zaštite Maglaj

Na sjednici Općinskog štaba civilne zaštite koja je održana 06.02.2012. godine je raspravljano o prohodnosti puteva i općoj sigurnosti u općini Maglaj nakon obilnih sniježnih padavina i niskih temperatura. Osim navedenog, sjednica Štaba je sazvana i zbog Odluke Vlade Federacije BiH o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH uzrokovane velikim sniježnim padavinama i niskim temperaturama.




Na temelju prikupljenih podataka sa terena i samim izlaskom uposlenika Službe civilne zaštite, snimanja situacije i uvida u stanje, Općinski štab civilne zaštite je zaključio da nema elemenata za proglašenje stanja prirodne ili druge nesreće na podrručju općine Maglaj.



Naime, prohodnost puteva je zadovoljavajuća, osim nekih lokalnih puteva čije je raščišćavanje u toku (MZ Straište, dijelovi MZ Radojčići i Rakovac, Oruče, Ravna i Gornja Bočinja). Snabdijevanje stanovništva električnom energijom je redovno i bez zastoja, do svih dijelova općine Maglaj je omogućen pristup vozilima hitne pomoći.
Služba civilne zaštite je dobila zadatak da prati stanje na terenu i prikuplja podatke o istom i o tome obavještava Općinskog načelnika i rukovodioce općinskih službi za upravu.
Također napominjemo da se građanstvo može obraćati Službi civilne zaštite po pitanju gore navedenog na brojeve 603-029 i 603-436 radnim danom od 07 – 1530 i na broj 603-232 od 00 – 24 sata (vatrogasci).