• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.07.2016

Posjeta kombinatu Natron-Hayata

FOTO: Arhiva

Dana, 28.07.2016. godine delegacija Općine Maglaj, Općinski načelnik Mehmed Mustabašić i pomoćnik Općinskog načelnika Senada Alibajraktarević posjetili su kombinat Natron-Hayat.

Cilj posjete je bio da se iz prve ruke sazna nesretan događaj, trenutno stanje u kombinatu kao i način prevazilaženja nastalih problema. Delegaciju Općine Maglaj primio je generalni direktor, gdin. Mehmet Eray Nasoz, kao i pomoćnik gđa. Azema Mulasmajić.

Generalni direktor Natron-Hayat-a objasnio je trenutnu situaciju u kojem se nalazi maglajski kombinat. “Još uvijek se vrše istražne radnje oko ove nesreće ali i do oštećenih dijelova postrojenja trenutno se ne može doći. Također, angažovali smo najuglednije svjetske firme za oblast kotlova. Vrše se i pripremne radnje kako bi se napravila procjena štete i odredili pravci obnove oštećenih postrojenja, ali i ponovno obnavljanje proizvodnje. Situacija je jako teška i još uvijek ne znamo kako ćemo biti u mogućnosti nastaviti sa proizvodnjom.“

Općinski načelnik naglasio je nadležnima maglajske firme da im Općina stoji na raspolaganju za bilo koji vid pomoći. „Općina Maglaj, sa svim svojim kapacitetima stoji Vam na usluzi. Za sve što smatrate da Vam trebamo pomoći, mi smo spremni. Alarmirat ćemo i sve više instance vlasti u Bosni i Hercegovini da se angažuju i maksimalno Vam pomognu“, izjavio je Općinski načelnik Mehmed Mustabašić.

Istog dana delegacija Općine Maglaj posjetila je i porodicu stradalog radnika Esada Salkića kao i porodicu umrlog sugrađanina Mule Mulahasanovića.