• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.04.2016

Predstavnici HeSaLight firme iz Danske u Maglaju

U okviru aktivnosti unapređenja sistema javne rasvjete, Općina Maglaj je zajedno sa firmom HeSaLight iz Danske upriličila prezentaciju uvođenja LED rasvjete kroz sistem finansiranja iz uštede električne energije. Prezentaciji su prisustvovali Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić i njegovi saradnici, kao i predstavnici danske firme, ekskluzivni zastupnik HeSaLight-a, gdin. Ivica Matić i njegov pomoćnik, gdin. Željko Lincner.

Gdin. Ivica Matić naglašava prednosti ovog projekta:

"Ova LED rasvjeta ima uštedu energije između 80-90%, te se otplaćuje prvobitno iz te same uštede gdje nije potreban dodatni budžet. Svi postojeći stubovi i instalacija bi ostali isti a došlo bi samo do mijenjanja šešira. Ovo je moderan sistem rasvjete koja pretvara noć u dan."

Imajući u umu postojeće stanje, u značajnoj mjeri dotrajale ulične rasvjete, kao i znatnih oštećenja tokom ratnih dešavanja i posljednjih poplava, te značajna sredstva koja se izdvajaju za utrošenu energiju, Općina Maglaj će razmotriti ovu kao i druge ponude u ovoj oblasti i u budućem periodu se opredijeliti za koncept rješavanja istog.