• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.04.2016

Općinski načelnik održao sastanak sa Udruženjem penzionera općine Maglaj

Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, u prisustvu svojih pomoćnika, održao je sastanak sa predstavnicima Udruženja penzionera općine Maglaj. Tema današnjeg razgovora bili su daljne aktivnosti na relaciji Općina – Udruženje.

Ispred Udruženja penzionera općine Maglaj, sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja, gdin. Mustafa Buljubašić, predsjednik Skupštine Udruženja, gdin. Adil Omić, te član Udruženja, gdin. Šefik Ridžal.
Predsjednik Udruženja zahvalio se Općinskom načelniku za poziv na sastanak, a ono što ga je najviše zanimalo jeste trenutno finansiranje socijalnog programa penzionera i status penzionera u općini Maglaj. Udruženje penzionera je stava da bi trebali imati određene finansijske povlastice, a kroz razgovor ih je zanimalo kako do njih doći.

Općinski načelnik zahvalio se prisutnima na dolasku, te kao glavni zaključak sastanka naveo pisanje projekata, koji su danas glavni izvor prihoda svih organizacija. Savjetovao ih da će Općina, u saradnji sa njima, napisati određene projekte, ali da isključivo ideje moraju dostaviti oni, zavisno od problema sa kojima se susreću njihovi članovi.