• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  31.01.2012

Posljednji januarski dan u Maglaju

Šta nas očekuje?

U BiH danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimično provijavanje slabog snijega, a do kraja dana doći će do potpunog naoblačenja, javio je Federalni hidrometeorološki zavod. U noći sa utorka na srijedu, u zapadnom i sjeverozapadnom dijelu Bosne, očekuje se snijeg. Puhaće slab do umjeren vjetar, istočnog i sjeveroistočnog smjera.
Dnevna temperatura iznosiće od minus 7 do minus 2, na jugu od 2 do 7 stepeni.U Sarajevu će prijepodne biti umjereno, a poslijepodne pretežno oblačno vrijeme.
Najviša dnevna temperatura kretaće se oko minus 6 stepeni.



Na putevima u BiH jutros nema većih zastoja u odvijanju saobraćaja, saopštio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu na kolovozima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni kamenja na kolovoz.



Putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno za sve kategorije vozila. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja