• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.03.2016

Pokretanje javnih parking prostora

U sali Općinskog načelnika održan je sastanak članova boračkih organizacija i predstavnika općine Maglaj oko pokretanja javnih parking prostora u našem gradu. Cilj je uređenje parking prostora u cijelom gradu, radi boljeg funkcionisanja i smanjenja gužvi na ulicama grada, kao i oko stambenih objekata.

Glavni zagovarači ovakvog tipa projektnog uređenja su predstavnici 4 boračke organizacije, i to: Organizacija ratnih vojnih invalida općine Maglaj, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Maglaj, Udruženje civilnih žrtava rata općine Maglaj i Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ općine Maglaj. Sastanku ispred općine Maglaj, pored Općinskog načelnika, Mehmeda Mustabašića, prisustvovali su i Predsjedavajući OV, Marko Zelić, kao i predstavnici Službe za urbanizam, geodetske i imovinsko – upravne poslove. Predstavnici boračkih organizacija istakli su značaj parking prostora, kazavši da je potrebno ozakoniti rad parking prostora, te ih dodijeliti boračkoj populaciji na korištenje.

Općinski načelnik je prisutnima objasnio da projekat nije trenutno izvodiv, pošto je potrebno ispunjavanje više preduvjeta za tako nešto, ali u skorijoj budućnosti sigurno da.

"Potrebno je pronaći početna finansijska sredstva za uređenje parking prostora u gradu, pošto ovakav vid projekta traži puno. Također je potrebno da neka od maglajskih privatnih firmi preuzme upravljanje istom, da je sredi i uredi, kao da se napravi i biznis plan. Sve se to kroz pisanje jednog dobrog projekta može riješiti."