• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.02.2016

Općinski načelnik izabran za moderatora na konferenciji UNDP-a, kao pozitivan primjer realizacije EU Programa za opravak od poplava

Predstavnica UNDP-a iz Brisela gđa. Ludmila Tiganu, u pratnji predstavnika UNDP-a u BiH gdin. Siniše Ubiparipovića i gdin. Vanesa Pilava boravila je u Maglaju i posjetila škole kao i poljoprivredne proizvođače korisnike EU Programa za oporavak od poplava.



Gđa. Tiganu je iskoristila ovu posjetu da se sastane i sa Općinskim načelnikom, Mehmedom Mustabašićem kako bi mu lično prenijela svoja zapažanja, a ujedno i čestitala na svemu što je urađeno kako bi se Maglaj oporavio od katastrofalnih poplava iz maja 2014.godine.

UNDP u BiH planira da u februaru mjesecu održati veliku konferenciju na koju će biti pozvani predstvanici svih nivoa vlasti korisnici EU Programa za opravak od poplava. S obzirom da su predstavnici UNDP-a u BiH prezadovoljni saradnjom koju su imali sa Općinom Maglaj donijeli su odluku da se u ime svih općina učesnica (24 općine) skupu obrati načelnik Općine Maglaj i iskaže svoja zapažanja o projektu, kao i da upozna prisutne sa ostvarenim rezultatima u općini koja je najviše stradala u poplavama.

Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, nije krio zadovoljstvo što je naša općina izabrana kao jedan svijetli primjer realizacije EU Programa za oporavak od poplava i potvrdio svoje učešće na ovoj velikoj konferenciji.