• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.02.2016

Finansiranje projekata i programa iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću

Uredbom o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću („Službene novine Federacije BiH“, broj: 89/15,) Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, raspisalo je „Javni konkurs/natječaj za finansiranje projekata i programa iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću“.

Predmet konkursa je prikupljanje zahtjeva za dodjeljivanje sredstava iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću u svrhu finansiranja/ sufinansiranja projekata i programa koji se odnose na:
1. Promoviranja tehničke kulture, i
2. Udruženja koja se bave inovacijama za nagradni fond za nagrađivanje inovatora za inovacije od međunarodnog značaja.


Programi – projekti koji budu predloženi od strane podnosilaca zahtjeva, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će podržati u skladu sa finansijskim mogućnostima, što je precizirano u obrascu zahtjeva.

Korisnici sredstava od igara na sreću za finansiranje programa i projekata mogu biti udruženja građana i humanitarne organizacije sa sjedištem na teritoriji Federacije BiH, koje su osnovane u skladu sa važećim propisima o udruženjima i fondacijama.

Zahtjev za dodjelu sredstava popunjava se na odgovarajućem obrascu kojeg možete preuzeti ovdje: Download

Podnosilac zahtjeva treba ovjeriti svaku stranicu popunjenog obrasca zahtjeva, potpisom odgovorne osobe i pečatom organizacije. Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom dostaviti u zatvorenoj koverti putem pisarnice ili poslati preporučeno poštom na adresu:

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrt
dr. Ante Starčevića bb,
88000 Mostar


S obaveznom napomenom: „Za Javni natječaj - Finansiranje projekata i programa iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću“ - NE OTVARATI -

Na poleđini koverte je potrebno navesti naziv podnosioca zahtjeva, adresu i kontakt telefon.

Krajnji rok za dostavljanje zahtjeva je 21 dan od dana objave javnog konkursa/natječaja.

Konkurs možete pogledati ovdje: Download