• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  01.02.2016

Predstavnici firme „Delta trade“ u posjeti općini Maglaj

Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić zajedno sa šefom odjela za biznis i poduzetništvo Ferhatom Bradarićem i stručnim saradnikom iz oblasti poljoprivrede, Dragomirom Dunđerom primio je predstavnike firme „Delta trade“ d.o.o. iz Zenice. Ispred ove firme sastanku su prisustvovali direktor, gdin Henry Tjahjoko i menadžer otkupa, gdin Mujo Garanović.



Tema sastanka je uzgoj i otkup jagodičastog i bobičastog voća. Ova firma je zainteresovana za otkup plodove maline, kupine i jagode kao i da pruži potporu pri proširivanju i podizanju novih zasada pomenutih kultura.

„Delta Frost“ je Podružnica firme „Delta trade“ d.o.o. Zenica, osnovana 2015.godine, a bavi se otkupom i preradom jagodičastog i bobičastog voća. Krovna firma „Delta trade“ d.o.o. Zenica uspješno posluje već 18 godina, a bavi se nabavkom i distribucijom sjemenki, začina i ostalih sirovina za prehrambenu industriju. Otvaranjem Podružnice „Delta Frost“, ova firma razvija tržište otkupa, smrzavanja i prodaje, prvenstveno maline, ali i ostalog jagodičastog i bobičastog voća, kao i povrća.

Predstavnici firme „Delta trade“ su zainteresovani da na području općine Maglaj održe stručna predavanja na temu zakonski definisane integralne proizvodnje jagodičastog i bobičastog voća.