• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.01.2016

Uspješna implementacija projekta CESTA u općini Maglaj

Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, šef službe za urbanizam, geodetsko i imovinsko pravne poslove, gdin. Fuad Hajrulahović i stručni savjetnik za planiranje lokalnog razvoja i poduztništva, gdin. Nermin Bešlagić, održali su sastanak sa predstavnikom USAID-a, gdin. Marinkom Šakićem.

Tema sastanka je analiza uspješnosti projekta CESTA, kojeg implementira Catholic Relief Services (CRS) u općini Maglaj. Kroz projekat CESTA u općini Maglaj urađen je novi most na rijeci Bosni kod kompanije Natron-Hayat, izvršena je i sanacija klizišta u Donjim Bradićima, a počela je i rekonstrukcija vodovodne mreže Poljice - Jelovac. U okviru rekonstrukcije obavit će se promjena vodovodnih cijevi na cijelom ovom području, a vrijednost ukupnog projekta sanacije vodovodne mreže iznosi oko 110.000 KM.





Ono što je posebno zanimalo gdina. Šakića jeste koliko je Općina Maglaj zadovoljna sa implementacijom projekta CESTA.

Predstavnici Općine Maglaj nisu krili svoje zadovoljstvo naglasivši da je CESTA jedan od uspješnijih projekata koji je implementiran u Općini Maglaj, zahvalivši se predstavniku USAID-a što je naša općina odabrana da učestvuje u ovom projektu.