• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  15.12.2015

Javna rasprava na temu Nacrt zakona o ugostiteljskoj djelatnosti

Skupština Zeničko-dobojskog kantona Zaključkom broj:01-02-21690/15 od 09.12.2015. godine na svojoj 20. redovnoj sjednici prihvatila je Nacrt Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, i istim Nacrt Zakona uputila u javnu raspravu, a organizatori javne rasprave su Općinski načelnici u 12 općina kantona i kantonalno Ministarstvo za privredu.

Cilj javne rasprave o Nacrtu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti je da se doprinese njegovom poboljšanju, kako bi Vlada Kantona kao njegov predlagač, putem Ministrastva za privredu kao njegovog obrađivača, dostavila Skupštini Kantona odgovarajući Prijedlog Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Na Javnu raspravu pozivaju se predstavnici privrednih društava, vlasnici ugostiteljskih radnji, i svi ostali koji smatraju da mogu pomoći u procesu davanja primjedbi i prijedloga na Nacrt Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Tokom Javne rasprave prisutnima se pruža mogućnost iznošenja vlastitih mišljenja i stavova u vezi sa predloženim Nacrtom Zakona, a sve u cilju što kvalitetnije konačne verzije ovog dokumenta.

Javna rasprava održat će se dana 28.12.2015. godine (ponedjeljak) u sali Općinskog vijeća Maglaj (Dom kulture "Edhem Mulabdić'") sa početkom u 10,00 sati.

Nacrt Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti:Download