• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.10.2015

Pomoćnica Općinskog načelnika mr.sci Azra Čakrama u posjeti Gradu Zenica

U sjedištu Gradske uprave Zenice, pomoćnica Općinskog načelnika, mr.sci Azra Čakrama, uručila je zahvalnicu Gradu Zenicu. Zenica je grad koji je u prošlogodišnjim poplavama mnogo pomogao Maglaju, te je iz tog razloga i uručena zahvalnica, koju je u ime Gradske uprave primio sekretar Grada Zenice mr.sci Selver Keleštura.



Prilikom posjete Gradu Zenici, gospođa Čakrama prisustvovala je Svečanoj akademiji povodom jubileja petnaest godina Univerziteta u Zenici. Svečana akademija održana je u plavoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici. Među brojnim zvanicama svečanoj akademiji prisustvovali su rektori iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH. Tako su u svom obraćanju isključivo riječi hvale o Univerzitetu u Zenici sa govornice kazali prof. dr. Stanko Stanić, predsjedavajući Rektorske konferencije BiH i rektora Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr. Tadeja Jakulin, prorektorica za međunarodnu saradnju Univerziteta na Primorskom iz Kopra - Republika Slovenija, prof. dr. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru - Republika Hrvatska, prof. dr. Živoslav Tešić, prorektor za nauku, inovacije intransfer tehnologije Univerziteta u Beogradu - Republika Srbija i gospodin Miralem Galijašević, premijer ZDK.

Rektoru Univerziteta u Zenici , prof.dr.sc. godpodinu Dževadu Zečiću, gospođa Čakrama uručila je, u ime općine Maglaj, zahvalnicu za pomoć u otklanjanju posljedica od poplava u 2014.godini.