• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  11.01.2012

Završen malonogometni turnir "Natronovi branioci Maglaja"

Nakon 20 dana i 80 odigranih susreta završen je 49. malonogometni turnir «Natronovi branioci Maglaja». U finalnom susretu, pred blizu 1.200 posjetilaca, ekipa Libero iz Zavidovića na penale je pobijedila ekipu Bosh car servis Huso 6:5 kojoj je ovo bilo sedmo finale. Opšta je ocjena da je ovogodišnji turnir okupio izuzetno kvalitetne ekipe ne samo iz Maglaja nego i iz Zavidovića, Tešnja, Žepča i Doboja.
U izvrsnoj igri obje ekipe u posljednjem susretu na turniru uživali su svi ljubitelji malog nogometa. Igrači ekipe iz Zavidovića poveli su golom Edisa Osmanovića već u prvim minutama susreta, a do kraja prvog poluvremena bilo je 3:0 za Libero – u listu strijelaca upisali su se i Nermin Gradinčić i Fahir Šabanović. U drugom poluvremenu terenska inicijativa igrača ekipe Bosh car servis Huso urodila je plodom. Do kraja finala, golovima Emin Omerčevića i Harisa Heće uspjeli su izjednačiti na 3:3. Prilikom izvodjenja penala – koji su uvijek čista lutrija, uspješniji su bili igrači Libera i osvojili 49.Natronov turnir. U susretu koji je odlučivao o trećem mjestu golom Elmana Muratovića, Bontex je savladao ekipu Geo put.
Pobjedniku turnira ekipi Libero pripao je pobjednički i prijelazni pehar te nagrada od 3.000 KM, drugoplasiranoj Bosh car servis Huso pehar i nagrada od 2.000 maraka, a trećeplasiranoj ekipi Bontex nagrada od 1.000 maraka.
Proglašeni su i najuspješniji pojedinci turnira – golman Maid Bejzić član ekipe Geo put, sa 16 postignutih golova Ermin Vehabović iz Geo puta bio je najefikasniji strijelac a jednoglasno za najboljeg igrača turnira proglašen je član pobjedničke ekipe Edis Osmanović. Sudije na turniru bili su Zaim Hozić i Erol Kondželi.