• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  13.10.2015

U Novom Šeheru i Liješnici otvorene opremljene učionice za predškolsko obrazovanje

Bolji uslovi i za učenike i za nastavnike

Prema podacima UNICEF-a, samo 13% djece u Bosni i Hercegovini ima pristup predškolskom obrazovanju čime je naša zemlja daleko ispod evropskog prosjeka. Stoga su UNICEF i World Vision u šest općina implementirali projekat opremanja prostora u školama koji su namjenjeni predškolskom odgoju i obrazovanju.

Otvoreno je sedam predškolskih jedinica i jedan dnevni centar, opremljeni su potrebnim didaktičkim materijalom, a vaspitači su obrazovani da koriste savremenu metodologiju u radu s predškolskom djecom. Među šest općina je i općina Maglaj, a dvije opremljene učionice otvorene su u Osnovnoj školi Novi Šeher i Područnoj školi Liješnica. U Novom Šeheru radovali su se svi, učenici i njihovi nastavnici.

“Mi u ruralnim sredinama obično imamo problem sa opremanjem učionica. Svakom nastavniku puno znači kada ima opremljenu učionicu, dobro je nama a posebno djeci”, rekao nam je nastavnik razredne nastave u novošeherskoj školi Admir Mustafić. Pored učionice u Osnovnoj školi Novi Šeher i u Područnoj osnovnoj školi Osmovne škole Maglaj u Liješnici takođe je otvorena opremljena učionica namjenjena predškolarcima. Uz lijepo uređen prostor i igračke sigurno je da će biti spremniji za školske obaveze.


N.Br./maglaj.net