• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.09.2015

Produžen rok za prijavu na Javni poziv za učešće u aktivnosti podizanja zasada malina kroz EU Program za oporavak od poplava do 5. oktobra

EU Program oporavka od poplava će kroz programsku komponentu Ekonomski oporavak dodijeliti bespovratnu pomoć fizičkim osobama koje su pretrpjele materijalnu štetu od majskih poplava prošle godine sa ciljem oporavka njihove ekonomske situacije u odabranim jedinicama lokalne samouprave kroz podizanje trajnih nasada maline - sorte Miker i Polka.

Rok za prijavu je produžen do 5. oktobra 2015. godine. Prijaviti se mogu fizička lica koja su se bavila ili se bave poljoprivrednom proizvodnjom te koja žive na području općine Maglaj. Svaki korisnik će dobiti sljedeći paket za podizanje nasada malina:

1.Paket za proizvodnju maline na površini od 2000m2 do maksimalno 4000m2 što uključuje sadni materijal, paket prihrane i zaštite za prvu godinu proizvodnje, te sistem za navodnjavanje.

Svaki korisnik će dobiti kombinaciju od dvije sorte (Miker i Polka) za sadnju na otvorenom do maksimalne površine od 4000m2 (2000m2 za svaku). Na primjer, podnositelj/ica prijave može izabrati 1000m2 Mikera i 1000m2 Polke.

Detaljnije informacije možete pogledati na sljedećem linku: www.ba.undp.org