• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.08.2015

Braća Todorović iz Donjeg Rakovca dobili računar

Porodica Todorović jedna je od povratničkih porodica na područje općine Maglaj. Životna priča petočlane porodice iz Donjeg Rakovca dirnula je mnoge komšije, sugrađane, uposlenike općinske administracije, tako da su im svi na neki način odlučili pomoći.

Predsjednik Mjesne zajednice Donji Rakovac, uputio je molbu za pomoć ovoj porodici, stoga je načelnik Općine Maglaj odlučio da koliko toliko obraduje ovu porodicu i njenu djecu. Jasmin Devedžić,pomoćnik Općinskog načelnika, uručio je danas Todorovićima iz Donjeg Rakovca jedan kvalitetan računar. Povratnička petočlana porodica iz Donjeg Rakovca skromno živi, a ni jedno od roditelja ne radi. Kako su kazali prvenstveno se bave poljoprivredom. Poklonu su se najviše obradovali najmlađi članovi porodice. Petnaestogodišnji Đorđe i dvanaestogodišnji Marko, učenici su devetog i sedmog razreda osnovne škole i oduvijek su željeli imati jedan ovakav. Roditelji nisu bili u mogućnosti da im priušte računar, pa zato danas nisu krili svoje zadovoljstvo.

Porodica Todorović se zahvalila općinskim vlastima na skromnom daru za njihovu djecu, koji će im mnogo pomoći u obavljanju školskih obaveza.