• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  11.08.2015

Uskoro početak izgradnje raskrsnice u Misurićima

Direktor Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH, gospodin Filip Vujeva, boravio je u zvaničnoj posjeti općini Maglaj. Tom prilikom je informisao Općinskog načelnika i njegove saradnike o skorom početku izgradnje nove raskrsnice u industrijskoj zoni Misurići.

Delegaciju je u prostorijama HM-Prometa, u čijoj blizini će se spomenuta raskrsnica graditi, srdačno dočekao direktor maglajske kompanije, gospodin Muhamed Hrnjić. U prisustvu Općinskog načelnika, sastanku su prisustvovali i Jasmin Devedžić, rukovodilac Službe općinskog načelnika i Općinskog vijeća, te Fuad Hajrulahović, šef Službe za urbanizam, geodetske i imovinsko-upravne poslove. Općinski načelnik izrazio je zadovoljstvo skorom početku radova istakavši da je Općina provela sve postupke rješavanja imovinskih zahtjeva i eksproprijacije zemljišta, te da će uložiti značajna sredstva u izgradnji putne komunikacije do same raskrsnice. Također je izraženo zadovoljstvo što će se na ovaj način u punu funkciju staviti kompletna poslovna zona Misurići, gdje se najavljuju nove poslovne investicije i gradnje.

Treba naglasiti i to da je projektant izgradnje nove raskrsnice Društvo za projektovanje i inžinjering „Invest-Projekt“ d.o.o. Zenica, a postupak izbora izvođača radova je u toku.