• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.07.2015

Zaposlenici općine Maglaj u posjeti Srebenici

Delegacija općine Maglaj, početkom ove sedmice, posjetila je općinu Srebrenica, a povod jednodnevne posjete bilo je uručivanje zahvalnice tamošnjim vlastima za nesebičnu pomoć, koju su pružili svim građanima općine tokom prošlogodišnjih poplava.

Zaposlenici općinske administracije su, u ime maglajskog načelnika, zahvalnicu uručili šefu kabineta načelnika općine Srebrenica, Nerminu Alivukoviću, za sve ono što su Srebreničani u proteklom periodu uradili za naš grad. Gospodin Alivuković kazao je da se nada da će se Maglaj u narednom periodu u potpunosti oporaviti od šteta uzrokovanih poplavama. Posebno je istakao da je i općina Srebrenica pretrpila štetu oko 5 miliona KM, ali da nijedan organ vlasti nije pokazao interes za pomoć.

Maglajska delegacija se zahvalila domaćinima na lijepom gostoprimstvu, naglasivši da Maglaj jako cijeni nesebičnu pomoć Srebreničana, koji su, unatoč svojim problemima, dali ruku podrške općini Maglaj onda kada je to najviše trebalo. Učesnici sastanka dogovorili su da u narednom periodu načelnici dvije općine održe sastanak oko moguće saradnje u budućnosti.

Treba istaći da su maglajski zaposlenici obišli i Memorijalni centar u Potočarima i tako odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.