• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.07.2015

Konkurs Ambasade Italije za poplavljene poljoprivredne proizvođače (za udruženja i zadruge)

Podrška socio-ekonomskom oporavku poljoprivrednog sektora Općine Maglaj, koji je pretrpio posljedice od poplava u maju 2014. godine


1) Opis Konkursa

U okviru projekta „Rekonstrukcija i razvoj nakon poplava u maju 2014. godine, Cap. 2182 Aid br. 10396, odobren od Italijanske vlade i realizovan u saradnji sa Općinom Maglaj, objavljuje se Konkurs za donaciju pet kompleta mehanizacije koji sadrže: motokultivator sa kardanskom prikolicom opremljen sa frezom, kosačicom i plugom.
Projekat je namijenjen registrovanim i aktivnim udruženjima i zadrugama u poljoprivrednom sektoru na području Općine Maglaj, prema kriterijima specificiranim u nastavku.
Ukupna vrijednost ovog Konkursa je 25.000,00 €, u koju je uračunat PDV.
Cilj inicijative je pomoći pet udruženja/zadruga sa jednim kompletom mehanizacije koji može koristiti potrebama velikog broja pojedinačnih korisnika, prema “rotacionom” modelu korištenja donirane opreme.
Svako udruženje/zadruga je dužno predstaviti dvogodišnji plan korištenja kompleta mehanizacije koji će sadržavati imena korisnika koji će koristiti donaciju, predviđeni period korištenja, cilj i očekivane rezultate za svakog pojedinog korisnika prema modelu koji se nalazi u dodatku ovog Konkursa, koji treba biti supotpisan od strane svih krajnjih korisnika uvrštenih u plan.

Tekst Konkursa možete preuzeti ovdje:Download