• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.07.2015

Općinu Maglaj posjetili prijatelji iz Altieylula

Turska delegacija općine Altieylul Belediyesi, na čelu sa zamjenikom načelnika Ahmetom Šenom i njegovim pomoćnicima, posjetila je općinu Maglaj povodom svog obilaska Bosne i Hercegovine. Uz članove turske općine, u Maglaj su stigli najbolji učenici srednjih škola i njihovi profesori, a budućim studentima ovo je bila nagrada za srednjoškolsko obrazovanje.

Općinu Altieylul, sa kojom se općina Maglaj pobratimila u martu ove godine, u našem gradu dočekali su općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, a njemu su se pridružili i pripravnici maglajske općine, koji su se družili sa studentima iz Altieylula.



Na prijemu u sali Općinskog vijeća, načelnik Maglaja izrazio je veliku zahvalu svojim prijateljima iz Turske što su posjetili naš grad, te im zaželio ugodan boravak u našem gradu. Posebno je istakao da se u Maglaju osjećaju kao kod kuće i da uživaju u svemu onome što naš grad nudi. Prisutnima se obratio i zamjenik načelnika općine Altieylul, kazavši da šalje velike pozdrave od načelnika njihove općine, gospodina Zekai Kafaoglua, te se zahvaljuje na sjajnom dočeku i gostoprimstvu.

U nastavku dana uslijedio je obilazak grada Maglaja, a prijatelji iz Altieylula posjetili su Jusuf-pašinu Kuršumliju i gradsku Vali Recep Yazicioglu džamiju, te staru maglajsku tvrđavu.