• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.07.2015

Predstavnici JUFA hotela iz Austrije u posjeti Maglaju

Predstavnici JUFA hotela iz Austrije koji su tokom prošlogodišnjih majskih poplava pomogli našem gradu sada su ga i posjetili. Poznati europski lanac hotela omogućio je djeci poplavljenih područja da prošle godine borave u Austriji.

Predstavnike JUFA hotela u Maglaju primio je Općinski načelnik sa saradnicima, gosti su pogledali izložbu fotografija Maglaja u poplavama i sada, te su se mogli uvjeriti da je grad vratio svoj nekadašnji sjaj.

Drugog dana posjete predstavnici JUFA-e prezentovali su svoj lanac hotela direktorima Mješovite srednje škole i Gimnazije. Ovo je bila prilika da se direktori upoznaju sa radom ove vrhunske firme, koja broji oko 1100 zaposlenih. Ono što oni svakako nude je mogućnost zapošljavanja mladih sa ovih krajeva, kao i saradnja sa školama na području općine Maglaj.

JUFA hoteli posluju od 1991. godine, njihov početak bio je na tri lokacije u Štajerskoj. Od 2007. godine otvara se prvo predstavništvo u inostranstvu. Danas JUFA ima preko 50 poslovnica u Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj i Lihteštajnu. Ponuda JUFA hotela je raznovrsna, od pedagoških i školskih programa pa sve do zdravstvenog turizma, ljetnih kampova, porodičnih odmora, obrazovanja, sporta, kulture i sl.