• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.06.2015

Pregovori oko izgradnje Društvenog doma u MZ Bakotić

Ministar za izbjegla i raseljena lica RS Davor Čordaš te zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović posjetili su danas Općinu Maglaj i tom prilikom razgovarali sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Markom Zelićem, Općinskim načelnikom Mehmedom Mustabašićem te prvim pomoćnikom Općinskog načelnika Jasminom Devedžićem o izgradnji Društvenog doma u povratničkom naselju Bakotić.

Sastanku su prisustvovali savjetnici ministara kao i Jovo Jović sef odjeljenja za izbjeglice iz Doboja, Rankica Panić poslanik u skupštini RS i predstavnik MZ Bakotić Milenko Petrović.

S obzirom da je se već pregovaralo oko izgradnje Društvenog doma u MZ Bakotić, gospodin Čordaš je upoznao Općinskog načelnika da su sredstva za ovaj Projekat obezbjeđena a da će Općina obezbjediti zemljište.

Općinski načelnik se zahvalio gospodi ministrima na posjti i izrazio svoje zadovoljstvo što će ovako bitan Projekat biti započet u Maglaju i obećao da će Općina u što kraćem roku obezbjediti zemljište kako bi se krenulo sa radovima.

Ministar Čordaš je naglasio da ovo neće biti jedini Projekat koji je planiran za ovu godinu, te je upoznao načelnika sa aktivnostima koje će Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica RS u saradnji sa Ministarsvom za ljudska prava i izbjeglice BiH otpočeti u narednom periodu.

Delegacija je iskoristila ovu posjetu da obiđe i teren na kojem je planirana izgradnja Društvenog doma.