• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  13.03.2015

SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆE BIBLIOTEKE MAGLAJ

Javna ustanova Opća biblioteka Maglaj obilježila je jučer 57. godišnjicu postojanja uz brojne goste i prigodan program, piše bh. novinska agencija Patria.

Bila je ovo prilika da gosti vide kako je Opća biblioteka obnovljena nakon prošlogodišnjih poplava, a mnogi su mišljenja da je i ljepša nego prije.

Za ovu priliku pripremljena je i torta, a gosti su imali priliku pogledati i film u kojem je sažeto sve ono što je biblioteka prošla u proteklom periodu.

Podsjećamo, tokom poplava uništeno je 28.000 knjiga od 40.000 koliko je imala. Vrata svojim korisnicima biblioteka je otvorila već 20. avgusta 2014. godine. U brojnim akcijama građana, institucija, škola, sajmova prikupljeno je više od 30.000 knjiga, pa tako sad raspolažu fundusom od 50.000 knjiga.

Kako je kazala direktorica Opće biblioteke Maglaj Nina Salkić-Bunjevac ranije za Patriu, sretna je kada vidi rezultat, kad dođu ljudi i kažu da lijepo izgleda.

- Puno su nam pomogli i građani, mediji, gosti koji su obilazili biblioteku – kazala je Salkić - Bunjevac i dodala da svoje aktivnosti prezentuju i na lokalnoj televiziji Maglaj.







maglaj.net