• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.02.2015

Ambasadorica Norveške u BiH u posjeti Općini Maglaj

Nj.E. Vibeke Lilloe ambasadorica Republike Norveške u BiH posjetila je danas Općinu Maglaj i tom prilikom sastala se sa pomoćnicima Općinskog načelnika Jasminom Devedžićem, Senadom Alibarjaktarević, Ferhatom Bradarić, Nerminom Bešlagićem i predstavnikom NVO sektora Marinkom Kelavićem.

S obzirom da Norveška od uvijek ima dobru saradnju i pomaže Bosni i Hercegovini u Općini Maglaj proveden je projekat pomoći ženama privrednicama gdje je uručena vrijedna donacija kako bi se poboljšao kvalitet poslovanja žena.

„Norveška je dala oko 1,2 miliona KM u hitnoj fazi intervencije nakon poplava te 8 miliona KM preko UNDP-a za rekonstrukciju. Naš zadatak je da podržimo projekte koji za cilj imaju ekonomski razvoj a čiji su glavni akteri mladi i žene“, istakla je NJ.E gospođa Vibeke Lilloe.



Prilikom posjete NJ.E. posjetila je nekoliko privrednica koje su učestvovale u ovom projektu te obišla prostorije Narodne biblioteke u Maglaju čiji je glavni donator za obnovu nakon poplava bila upravo Republika Norveška.