POVRATAK NAZAD


Održana tematska sjednica "Prezentacija Prijedloga Strategije razvoja poljoprivrede općine Maglaj za period 2017-2021. godina"
Datum: 12.05.2017.

Održana je tematska sjednica na temu "Prezentacija Prijedloga Strategije razvoja poljoprivrede općine Maglaj za period 2017-2021. godina" u sali Općinskog vijeća Doma kulture „Edhem Mulabdić“. Prezentaciju je održao direktor "Agroprojekta" Sarajevo, prof.dr. Nezir Tanović, profesor na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru i voditelj projekta Strategije razvoja poljoprivrede općine Maglaj za period 2017-2021. godina uz podršku predstavnika Općine Maglaj iz sektora poljoprivrede.

Tematskoj sjednici su prisustvovali predstavnici agrarnog sektora općine maglaj, poljoprivredni proizvođači, predstavnici udruženja i zadruga te ostali zainteresirani građani. Nakon prezentacije održana je kvalitetna diskusija vezano za navedeni Prijedlog, te su uvažene pojedine objektivne primjedbe i sugestije. Važno je napomenuti da će se materijal Prijedloga Strategije razvoja poljoprivrede općine Maglaj za period 2017-2021. godina naći na dnevnom redu na jednoj od narednih sjednica Općinskog Vijeća Maglaj, kako bi se isti usvojio.