Loading...

Aktuelnosti iz općine Maglaj

NOVOSTI

Svečano obilježavanje početka radova CEB II
  • Datum : 09.06.2017
  • Napisao : Press
Danas je upriličeno svečano obilježavanje početka radova u općini Maglaj, u okviru Projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja“ – CEB II na lokaciji budućeg objekta u ulici Kulina bana.

U saradnji sa Razvojnom bankom Vijeća Evrope, institucije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica krenulo je u realizaciju projekta zatvaranja kolektivnih centara i smještaja za alternativno stanovanje. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa lokalnom samoupravom napravljen je iskorak i najdalje su otišli u realizaciju ovog projekta.Načelnik Mahmutagić pozdravio je prisutne i istakao da je ovo za Maglaj veliki dan, čija je suština zatvaranje kolektivnih centara, te zahvalio se svima koji su učestvovali u realizaciji projekta.

Nakon njega obratila se ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice dr.sci. Edin Ramić i zamjenik generalnog direktora za kredite i društveni razvoj Razvojne banke Vijeća Evrope CEB Stephan Sellen.