Loading...

Aktuelnosti iz općine Maglaj

NOVOSTI

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu ”Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)” koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Maglaj
  • Datum : 13.09.2017
  • Napisao : Press

Projekat “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Maglaj objavljuje poziv za organizacije civilnog društva (OCD) sa područja općine za učestvovanje na dvodnevnom treningu: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”.

 

Trening se realizira kao podrška procesu provođenja Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata za finansiranje koji su objavili Općina Maglaj i ReLOaD projekat 06. septembra 2017. godine, a koji je otvoren do 03.oktobra 2017. godine.

 

Cilj treninga je pružiti predstavnicima OCD dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi mogli sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na gore navedeni javni poziv ali i na pozive drugih, domaćih i međunarodnih donatora.

 

Trening će se održati 20. i 21. septembra 2017. godine u Općini Maglaj, sala Općinskog vijeća, JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" Maglaj sa početkom u 10.00 sati.

Obzirom da je broj učesnika na treningu ograničen i u slučaju većeg interesovanja za trening, iz jedne organizacije će na treningu moći učestvovati samo jedan predstavnik.

 

Krajnji rok za prijavu na trening je 18. septembra 2017. do 12.00 sati, na email adresu: ferhat.bradaric@maglaj.ba ili na broj faksa 032 609 551 uz naznaku: Za učešće na treningu “Upravljanje projektnim ciklusom – Trening Maglaj”.

 

OCD koje budu odabrane za učešće na trenigu će biti kontaktirane do 19. septembra 2017. godine kad će im se dostaviti i dnevni red treninga.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Europska unija a provodi UNDP.