• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  25.09.2014

Ambasador Italije u BiH nj.e. gospodin Ruggero Corrias posjetio Općinu Maglaj

Njegova ekselencija Ambasador Italije u BiH gospodin Ruggero Corrias posjetio Općinu Maglaj i tom prilikom se sastao sa Općinskim načelnikom. Na sastanku je prisustvovao pored Općinskog načelnika i saradnika i predsjedavajući općinskog Vijeća Marko Zelić. U pratnji Ambasadora bio je i gospodin Enver Hadžiomerspahić direktor Fondacije "ARS AEVI".

Općinski načelnik upozano je nj.e. Corriasa sa aktuelnom situacijom nakon majskih poplava i iskoristio priliku da se zahvali na dosadašnjoj pomoći uručivši Ambasadoru Italije zahavalnicu u ime Općine Maglaj.



"Jako sam bio pogođen kada sam vidio snimke iz Maglaja. Italija se potrudila da pomogne koliko može ", rekao je nj.e. Ruggero Corrias.

Delegacija je posjetila "Prvu osnovnu školu" u Maglaju gdje je uručena vrijedna donacija kopi aparat ( vrijednost 1.000,00 eura), koji je kupljen od novca prikupljenog na umjetničkoj izložbi u Italiji, koju je organizovala Fondacija "ARS AEVI".

Obećana je i konkrena pomoć od Vlade Italije, koja će po riječima Ambasadora biti direktno uručena Općinama u BiH a koje su stradale u poplavama.