• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.11.2011

Sretan 25. novembar - Dan državnosti BiH!

Danas je u Maglaju održana svečana sjednica Općinskog vijeća - svečana akademija u povodu obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine i zatvaranja ovogodišnje manifestacije "Septembarski dani otpora Maglaj 92. - 95.".



U prepunoj kino sali Doma kulture "Edhem Mulabdić" o značaju 25.novembra govorili su : predsjedavajući Općinskog vijeća Mirsad Nalić, općinski načelnik Mehmed Mustabašić, predsjednik Upravnog odbora SABNOAR-a Maglaj Reuf Krzić i Fatima Mahmutagić u ime boračkih udruženja iz perioda 1992. - 1995.godina.
U programu su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola, mališani iz Dječijeg vrtića, a Enver Softić je izveo pjesme nastale u najteže vrijeme odbrane Maglaja "327" i "Maglaj grade, kućo stara". Premijerno je prikazan film učenika Gimnazije "Edhem Mulabdić" pod nazivom "Poruka čovjeka sa stećka".



Današnjoj svečanosti, pored predstavnika političkog, privrednog, društvenog i vjerskog života općine Maglaj, prisustvovao je predsjedavajući Skupštine Zeničko - dobojskog kantona Miralem Galijašević.



Delegacija općine i boračkih udruženja položila je cvijeće na spomen obilježje u "Parku ljiljana", a Maglajlije su još jednom odale dužno poštovanje onima koji su položili svoje živote za odbranu Maglaja i Bosne i Hercegovine.



Pomoć u organizaciji akademije pružili su i Radio televizija Maglaj i "Magnet studio".