• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.06.2014

Premijerka Republike Slovenije posjetila Općinu Maglaj

Danas je premijerka Republike Slovenije, Alenka Bratušek, posjetila Općinu Maglaj. Razlog posjete su nedavne katastrofalne poplave koje su pogodije ovo područje. Općinski načelnik je ukratko upoznao gošću o tome šta se dešavalo u Maglaju u posljednjih mjesec dana i kakva je trenutno situacija na području naše općine.



Premijerka Bratušek je kazala da će se zauzeti za Bosnu i Hercegovinu na Donatorskoj konferenciji koja se očekuje da će biti održana u julu mjesecu.



"Treba vremena da se počne sve iznova. To ovdje izgleda mnogo teže nego što je to bilo na televiziji", istakla je, između ostalog, premijerka Bratušek.
Nakon sastanka u zgradi Općine, gđa Bratušek je posjetila i sportsku dvoranu Maglaj koja je potpuno uništena u nedavnim poplavama. Pošto se i lično uvjerila u visinu šteta na ovom objektu naglasila je da će se pokušati pronaći sredstva za sanaciju, jer grad Maglaj trenutno nema niti jednu sportsku dvoranu za sportske aktivnosti niti za izvođenje tjelesnog odgoja za učenike, kako osnovnih tako i srednjih škola.