• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.03.2014

USAID projekat - PRO Budućnost

Općina Maglaj odobrana kao partner općina u projektu PRO-Budućnost (Povjerenje Razumjevanje Odgovornost za budućnost), koji uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) implementira Catholic Relief Services (CRS) u partnerstvu sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.
USAID i CRS je, u saradnji sa partnerima projekta, objavio poziv svim gradovima/ opštinama/općinama za učešće na projektu. Poziv je bio otvoren od 28. decembra do 31. januara 2014. godine, te se na isti prijavilo 86 gradova/općina/opština iz cijele Bosne i Hercegovine, uključujući i Općinu Maglaj.
Proces odabira sastojao se iz dva kruga.
Prvi krug odabira prošla su 83 grada/općine/opštine, nakon čega su isti obavješteni da ulaze u drugi krug odabira i zamoljeni su da do 18. februara 2014. godine, dostave dodatnu dokumentaciju.
Na osnovu utvrđenih kriterija, komisija za odabir izabrala je ukupno 32 grada/općine/opštine za saradnju na projektu PRO-Budućnost.
U narednim danima odabrane partner općine zajedno sa oraganizacijama USAID i CRS potpisat će sporazum o saradnji, i objaviti početak implementacije Projekta.