• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.06.2023

Premijer Vlade FBIH posjetio općinu Maglaj

 

Nermin Nikšić, premijer Vlade Federacije BIH danas je posjetio općinu Maglaj i sa Mirsadom Mahmutagićem, Općinskim načelnikom Maglaj obišao kompaniju Natron-Hayat, Trg Alije Izetbegovića u Starom Gradu, te lokaciju gdje bi se trebao graditi most preko rijeke Bosne.

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj, zahvalio se premijeru na dolasku i istakao: „Zajedno smo obišli kompaniju Natron-Hayat, kao najveću u Maglaju, s ciljem da otvorimo određene teme koje su bitne za funkcionisanje ove kompanije. Također, pomenuli smo infrastrukturne projekte, koji su od zajedničkog interesa, te predstavili rad općinske administracije.“

Nermin Nikšić, federalni premijer, kazao je kako će Vlada Federacije BIH nastojati da da svoj doprinos projektima u općini Maglaj.

„Ovom posjetom želimo da ohrabrimo službe lokalne administracije da i dalje apliciraju projekte prema Vladi Federacije i resornim ministarstvima. Vlada Federacije BiH će nastojati da da svoj doprinos projektima u općini Maglaj. Moram istaći, impresioniran sam onim što sam vidio u Natron-Hayatu. To je privredni gigant o kojem se mora povesti računa i iza kojeg mora stati država“, rekao je premijer Nikšić.

Nakon obilaska kompanije Natron-Hayat, održali su sastanak u zgradi Općine Maglaj i tom prilikom razgovarali su o potencijalnim projektima koji bi se trebali realizovati, kao i privrednom razvoju općine Maglaj.