• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.10.2011

Sastanak sa lokalnim privrednicima...

Služba za privredu, finansije i razvoj poduzetništva općine Maglaj organizovala je sastanak sa lokalnim privrednicima o temi “Izmjene i poboljšanja postojećih zakona u cilju stvaranja boljeg ambijenta za poslovanje privrednih društava”.
Pozivu se odazvalo 30-tak privrednika koji su iznijeli probleme sa kojima se suočavaju u svom radu. Inicirali su konkretne prijedloge i sugestije za poboljšanje važećih zakona i procedura, definisani su konkretni stavovi koji će se proslijediti prema relevantnim institucijama FBiH i ZDK.



Primjedbe i prijedlozi su se i odnosili najviše na izmjene zakona prema višim nivoima vlasti, a koji se tiču Zakona o javnim nabavkama, administrativnim preprekama u vrsti i dužini trajanja određene dokumentacije, itd. Kako je ocijenjeno, u Maglaju su privrednici prepušteni sami sebi, jer ne djeluje ni Udruženje samostalnih privrednika koje bi zastupalo njihove interese. Na konkretna pitanja privrednika odgovarao je i općinski načelnikn Mehmed Mustabašić, koji je izrazio svoje zadovoljstvo održanim sastankom ističući kako će to biti stalna praksa u narednom periodu.