• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.06.2021

Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Maglaj

 

Održana je 6. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj sa predviđenih dvadeset tačaka dnevnog reda. Nakon verifikacije zapisnika sa 5.sjednice, usvojen je dnevni red. U nastavku je donesena Odluka o pristupanju djelimičnoj izmjeni Regulacionog plana „Centar Maglaj-sjeverni dio“ – po zahtjevu Anita Hasić, Odluka o usvajanju djelimične izmjene Regulacionog plana „Centar Maglaj-sjeverni dio“ –po zahtjevu PS Maglaj, Odluka o usvajanju djelimične izmjene Regulacionog plana „Centar Maglaj-sjeverni dio“ – po zahtjevu Nisveta Mrvoljak, te Odluka o upravljanju Groblja Borik. Također donesen je Pravilnik o upravljanju, uređenju i održavanju Groblja Borik i Odluka o cijenama pogrebnih usluga i usluga vezanih za obavljanje pogrebne djelatnosti.


Općinsko vijeće na 6.sjednici donijelo je Rješenje o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JU “Dječiji vrtić” Maglaj, Rješenje o imenovanju predsjednika i članova Nadzornog odbora “Veterinarska stanica doo Maglaj” i Upravnih odbora „Dom zdravlja“, „Narodna apoteka“, Dom kulture „Edhem Mulabdić“, „Centar za socijalni rad“ i „Narodna biblioteka “ te Odluku o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje članova Nadzornog odbora KJD doo Maglaj.


U daljem radu sjednice, usvojen je dokument "Strategija razvoja općine Maglaj za period 2021. - 2027. godina", Akcioni plan implementacije "Strategija razvoja općine Maglaj za period 2021. - 2027. godina" za 2021. godinu, Odluka o izmjenama i dopunama odluke o općinskim administrativnim taksama i tarifi općinskih administrativnih taksi.


Izvještaj o radu OIK za 2020.godinu i Program rada OIK za 2021.godinu prolongirano je za narednu sjednicu, kako bi se uradile određene dopune.


Na 6. sjednici doneseno je Rješenje o razrješenju zamjenskog člana OIK i Rješenje o imenovanju redovnog člana OIK, te je usvojen Program poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji općine Maglaj za 2021.godinu, Program utroška sredstava – poticaj u zapošljavanju mladih poduzetnika za 2021.godinu, Izvještaj o radu „KJD“ d.o.o. Maglaj za 2020. godinu, Izvještaj o radu „Veterinarska stanica“ d.o.o. Maglaj za 2020. godinu i Izvještaj o radu JU „Dom zdravlja“ za 2020.godinu.


Nakon iscrpljenog dnevnog reda, uslijedila su vijećnička pitanja i inicijative.