• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.05.2021

Od iduće sedmice kombinovani model nastave u svim školama u Zeničko-dobojskom kantonu

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona donijelo je odluku da od ponedjeljka, 10. maja počne vraćati sve učenike u školske klupe.

Resorni ministar Spahija Kozlić rekao je da će se povratak učenika odvijati postepeno, a u prijelaznoj fazi nastava će se odvijati kombinovano, tako da će dio učenika nastavu pohađati u školi a drugi dio online.

- Ove sedmice u škole su se vratili učenici završnih razreda. Naš cilj je da se, ako se epidemiološka situacija dodatno poboljša, ubrzo pređe na klasično odvijanje nastave za sve učenike u svim školama u našem kantonu - rekao je Kozlić.

Naveo je da će se nastava u školama koje nisu stekle uslove za povratak učenika nastaviti odvijati po online modelu.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, precizirao je Kozlić, ovo Ministarstvo će u koordinaciji sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva i Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica donijeti novo uputstvo kojim će način odvijanja nastave prilagoditi epidemiološkoj situaciji.

Naglasio je da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport jučer dalo saglasnost za nastavak realizacije produženog boravka u školama u kojima se ova aktivnost odvijala do 12. marta.

 

 

Press služba ZDK