• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.03.2021

Obavijest za poljoprivrednike

 

 

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Maglaj koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registar klijenata (RK), da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata ( „Službene novine Federacije BiH“, broj: 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna do 31.03.2021.godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod općinske Službe koja vodi registar.

Svi klijenti koji se prvi put upisuju u Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, a prijavljuju se za novčane podrške u 2021.godini, kao i klijenti koji žele uraditi promjenu organizacionog oblika, trebaju to uraditi do 31.03.2021.godine, jer sve naknadno urađene promjene organizacionog oblika poljoprivrednog gazdinstva neće se uzimati u obzir za novčane podrške u ovoj godini.

Promjene poljoprivrednih kultura na zemljištu, kao i brojno stanje stočnog fonda po kategorijama na poljoprivrednom gazdinstvu mogu se prijaviti samo jednom u toku godine i to do 31.03.2021.godine, kako ne bi došlo do zloupotrebe poljoprivrednih poticaja. Sve ostale promjene koje se odnose na promjenu nositelja gadzinstva, broja žiro računa, sjedišta ili prebivališta, članova itd. klijenti su dužni prijaviti 30 dana od dana nastanka promjene bilo kada u godini.

Napominjemo, ukoliko se ne upišu promjene, odnosno ukoliko se ne ažuriraju podaci do 31.03.2021.godine u Registru, poljoprivredni proizvođači neće moći aplicirati za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju u 2021.godini.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti u Službu za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva, Općine Maglaj, šalter broj 3. Ili na broj telefona: 032/465-835.