• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.01.2021

Realizovan projekat ''Muzika bez granica''

 

 

Veliki broj aktivnosti realizovano je za najmlađe u JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost i Općine Maglaj. Dodjelom nagrada za najuspješnije okončan je dio projekta „Muzika bez granica“, a najbolja tri izvođača su odabrana lajkovima. Najveću podršku imala je Teodora Živković iz Zavidovića, drugi je Rejhan Efendić iz Maglaja, dok je treće mjesto osvojila Dora Grbavac iz Zenice. Trinaest dječaka i djevojčica iz Maglaja i okolnih gradova učestvovalo je na ovogodišnjem „Malo ljeta usred zime“. Izvodili su dječije pjesme, a produkciju festivala potpisuje Alen Ruvić i studio „Ruvex“.

„Drago mi je da je festival imao regionalni karakter. Zahvaljujući ovom, ali i ostalim sadržajima, kao što je takmičenje za najbolju masku, djeca i roditelji su se više družili, razvijali smo dječiju maštu, ličnost, ali i rušili predrasude“, kazala je Svjetlana Zamboni, direktorica Doma kulture.

Rejhan Efendić, najbolje plasirani Maglajlija otpjevat će pjesmu Anide Isić koja je proglašena najboljom na konkursu „Moj grad – moja radost“, dok će Teodora Živković dobiti nagradu snimanje covera u muzičkom studiju Alena Ruvića.