• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  15.03.2013

MZ Ulišnjak : radovi na izgradnji vodovoda teku po planu

Mještani Donjeg Ulišnjaka vrijedno rade na izgradnji novog vodovoda čime bi riješili jedno od gorućih problema stanovnika tog kraja.Kako saznajemo u Građevinskom odboru, do sada je položeno oko dvije hiljade metara cjevovoda, a tokom dana je stigao materijal za nastavak radova ( od pumpne stanice do glavnog rezervoara).



Dosadašnje poslove na iskopovanju obavljalo je šest mještana Ulišnjaka koji se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje Maglaj.
Svi poslovi obavljaju se bez problema, jer su ranije rješeni i svi imovinsko pravni odnosi. Vrijednost svih radova iznosi gotovo 300.000 KM. Trideset posto sredstava je učesšće samih mještana. Na novoizgrađeni vodovod već su priključena 44 domaćinstva, od njih 170 koliko je projektom planirano.



U ovoj mjesnoj zajednici završeni su i radovi na opremanju ambulante porodične medicine, izvršena je izgradnja trotoara na regionalnom putu Maglaj - Zavidovići koji prolazi kroz ovog naselje, a u čijoj neposrednoj blizini je i zgrada osnovne škole, svoj rad aktiviralo je i Udruženje mladih koji su u zgradi Društvenog doma opremili prostor za rad i rekreaciju i mladih i starih na kojim im mogu pozavidjeti i mnogo veće mjesne zajednice ne samo u Maglaju nego i šire.





Foto / mladi : maglaj.net