• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.10.2011

Načelnik Mustabašić organizovao oproštajni prijem za paroha Dalibora Đekića

Nakon 11 godina službovanja u Maglaju, protojerej stavrofor Dalibor Đekić, odlukom nadležnog episkopa, odlazi na novu dužnost, u parhohiju Banja Vrućica kod Teslića. Na njegovu dužnost dolazi jerej Vladimir Kukić.
Općinski načelnik Mehmed Mustabašić danas je organizovao oproštajni prijem za paroha Đekića, kojem su prisustvovali i glavni imam h. Izudin ef. Kruško i velečasni Jakov Filipović.



“ Nikada neću zaboraviti Maglajlije i Maglaj i gdje budem u prilici govoriću o tome kako su u ovaj grad uvijek doborodošli ljudi dobrih namjera. Maglaj ostaje neizbrisiv dio mog života, pamtiću moje komšije i prijatelje. Nastojao sam tokom ovih godina službovanja ovdje, zajedno sa ef. Kruškom, vlč. Filipovićem i naravno Vama, načelniče, da doprinesem jačanju suživota i povjerenja među ljudima, koliko sam to mogao”, rekao je Đekić.
Načelnik Mustabašić poželio je Đekiću zdravlje i sreću u porodici i poslu i istakao kako se nada da će njegov predan rad nastaviti i jerej Kukić.
U znak trajne zahvalnosti i sjećanje na Maglajlije i Maglaj, parohu Đekiću načelnik Mustabašić je uručio poklon koji će ga sjećati na ovaj otvoreni i multikulturalni grad.