• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.10.2011

POKRENIMO ZAJEDNO! LET'S START TOGETHER!

U Općini Maglaj danas je prezentovan Marketing plan industrijsko / poslovne zone Misurići, dokument koji je uradilo Odjeljenje za lokalni razvoj i poduzetništvo, uz podršku Regionalne ekonomske zajednice Centralna BiH – REZ. Dokument je urađen kroz „Program podrške izvozu i trgovini – SET", financiranog od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Njemačkim Društvom za međunarodnu suradnju–GIZ koje provodi program tehničke podrške općinama Centralne BiH za razvoj industrijskih i poslovnih zona.



Kako je rečeno tokom prezentacije, prednost IPZ Misurići je sam geografski položaj uz magistralni put M -17, blizina budućeg koridora Vc, i sl.
Cilj navedenih aktivnosti je učiniti IPZ Misurići prepoznatljivom u regiji, atraktivnim domaćin i ino ulagačima, što će rezultirati investiranju u nove proizvodne djelatnosti, usluge i trgovinu, doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na nivou općine i regije i osigurati privredni rast i razvoj općine Maglaj, Zeničko – dobojskog kantona i šire.
U cilju promovisanja atraktivnosti pomenute zone, u narednom periodu uslijediće javna oglašavanja i otvoreni pozivi potencijalnim investitorima te reklamna kampanja na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.