• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.05.2020

Saopćenje

 

Svim privrednim subjektima kojima je Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite omogućen rad, želim sretan i uspješan nastavak poslovanja. Nadamo se da će ovaj period biti iza nas i da ćemo se što prije vratiti na nivo poslovanja prije pojave pandemije.

Ovim putem podsjećam da su svi subjekti obavezni osigurati ličnu zaštitnu opremu (maske i rukavice) i potrebnu socijalnu distancu od najmanje 2 metra između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera, te da na ulazu u objekat osiguraju sredstva za dezinfekciju ruku i obuće.

Obavezno prije početka svakodnevnog rada mora se izvršiti temeljno čišćenje i dezinfekcija prostora. Dezinfekcija se izvodi dezinfekcijskim sredstvom koje djeluje na viruse prema uputama proizvođača.

Svi privredni subjekti dužni su da se pridržavaju svih higijenskih i zdravstvenih preporuka Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH, a preporuke možete pronaći na zvaničnoj stranici Općine Maglaj maglaj.ba, kao i stranicama Federalnog ministarstva zdravstva fmoh.gov.ba i Zavoda za javno zdravstvo FBIH zzjzfbih.ba.

Informišemo vas da su u cilju suzbijanja širenja korona virusa, pojačane kontrole datih preporuka od strane nadležnih federalnih i kantonalnih inspekcija, a za one koji ne budu poštovali preporuke, zakonom su propisane novčane kazne u rasponu od 2.000 do 10.000 KM.

 

Vjerujem da smo svi zajedno odgovorni !

 

 

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić